Daarom zijn we

100% veggie/vegan


Impact op het klimaat
Al onze gerechten zijn bewust 100% veggie of vegan, dus zonder dierlijk vlees/vis en zo weinig mogelijk dierlijke eiwitten. Aan dierlijke producten zijn immers heel wat negatieve impacts verbonden.
Allereerst is er de grote impact op klimaat(verandering). Volgens het Wereldvoedselagentschap FAO was de veeteelt in 2013 verantwoordelijk voor 14,5% van alle door mensen veroorzaakte broeikasgassen. Dat gaat dan over het bijzonder sterke broeikasgas methaan, dat door vee uitgestoten wordt. Maar er is ook de indirecte impact van bossen die afgebrand worden om er landbouwgrond van te maken. Zo wordt vee in ons land vaak nog gevoed met soja die geteeld wordt in afgebrande stukken Amazonewoud.
  • Hoeveel CO2 stoot jouw eten uit?

Belang van plantaardige voeding
Momenteel wordt bijna de helft van al het graan wereldwijd gevoerd aan vee. Het maken van voer voor al die miljarden dieren die worden gehouden voor de vleesindustrie, kost erg veel ruimte. Voor het produceren van één kilo biefstuk is gemiddeld 25 kilo veevoer nodig, en om die 25 kilo veevoer te verbouwen wordt er heel wat land gebruikt. Maar er is steeds minder geschikte landbouwgrond, wat zorgt voor een steeds groter ruimtegebrek en een groeiende druk op beschermde gebieden, zoals het regenwoud. Ook veroorzaken koeien, varkens en kippen een enorm mestoverschot waardoor onze bodem en grondwater wordt vervuild, denk maar aan de stikstofproblematiek. En daarnaast is de veeteelt problematisch voor de stikstofuitstoot, verdwijnen van de biodiversiteit, ontbossing …

Hoeveel plaats zou er niet vrijkomen en zouden we terug kunnen bebossen wanneer we met z'n allen steeds meer de switch maken naar een duurzame voedingsstijl waar plantaardige ingrediënten de hoofdrol nemen? Zo zouden we voldoende ruimte creëren om de hele wereld van eten te voorzien op een efficiëntere manier en zo nog plaats over te hebben voor meer o zo nodige bomen.
  • Belang van plantaardige voeding

Doe het voor de dieren
Daarnaast zijn wij ook echte dierenvrienden en zijn we tegen dierenmishandeling. We willen ons steentje bijdragen om het dier uit de voedselketen te halen. Dierlijk vlees biedt weliswaar eiwitten, vitamines en mineralen, maar het is in feite een inefficiënte manier om aan voedingsstoffen te komen. Als we granen of bonen zelf opeten, dan kun je daar veel meer mensen mee voeden dan als we ze eerst aan dieren voeren ter productie van vlees. Voor 100 gram eiwit uit veevoer krijg je bv maar 4 gram aan eiwit terug in de vorm van dierlijk vlees.

Met zoveel geweldige lekkere en gezonde plantaardige alternatieven beschikbaar willen wij iedereen, ook echte vleesliefhebbers, laten proeven en overtuigen dat ze niets hoeven te missen. Daartoe zullen wij werken met de beste en lekkerste plantaardige vleesopvolgers en innovaties op de markt, om zoveel mogelijk mensen te overtuigen van de weldaden van de plantaardige keuken.
  • Hart voor dieren

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontdek als eerste
de nieuwste Stoemps, weetjes, acties en meer!

Contactgegevens

Diestersteenweg 4
3510 Hasselt

011 18 26 26
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingsuren

  • Maa - vrij
    11u - 18u
  • Zat, zon- & feestdagen
    Gesloten
© Stoemp Deluxe. All rights reserved.
Designed by Creative Crush.