Visie / Missie

Van Stoemp Deluxe

Het beste van onze aarde,
dat willen wij redden

Mensen bewuster laten worden van al het voedsel dat weggegooid wordt en hen laten zien dat ze er op een andere manier mee kunnen omgaan. Dat is de belangrijkste doelstelling van Stoemp Deluxe. Elk jaar wordt er voor 1,3 miljard ton voedsel weggegooid. Dit is bijna één derde van de totale productie en genoeg om 2 miljard mensen te voeden.

Visie

België, na Nederland, staat met 345 kilo voedselverspilling per Belg op een pijnlijke tweede plaats in Europa. Elke Europeaan gooit jaarlijks gemiddeld 173 kilo voedsel weg. (Super, 2017). Stoemp Deluxe wil hier iets aan doen, door deze reststromen te verwerken in (h)eerlijke gerechten.

Een grote troef van Stoemp Deluxe is immers dat het eerlijk eten serveert. De maaltijden worden gemaakt met lokale producten die, als Stoemp Deluxe er niet zou zijn, in de vuilnisbak belanden. Bovendien is Stoemp Deluxe ook een volledig verpakkingsvrije zaak. Elke maaltijd die over de toonbank gaat wordt verpakt in herbruikbare verpakkingen. Kortom, een zaak waar je op een laagdrempelige manier je steentje bedraagt aan het milieu.

Stoemp Deluxe wil een verhaal vertellen over teruggevonden smaken, geredde groenten, de heerlijke smaak van lokaal en de energie die vers en plantaardig je geeft.

Geen zin om te koken maar wél zin in een verantwoorde lunch of diner? Laat je Stoemp maaltijd vers leveren bij jou aan huis of kom het halen in onze winkel, bij één van onze verkooppunten of 24/7 in onze foodautomaten.

Koken met tomaten

Missie

Stoemp Deluxe is ontstaan vanuit onze behoefte om onze dankbaarheid te tonen voor al het goeds wat de aarde ons geeft, en onze wens om in harmonie met en met respect voor de aarde en alle medebewoners te gaan leven. Bewuster leven vanuit onze kern. Moeder Aarde schenkt ons dagelijks een weldaad aan heerlijke gezonde groenten, granen en meer, ruim voldoende voor het voeden van alle mensen. Echter, maar liefst één derde van al het voedsel dat geproduceerd wordt, gaat verloren. Dat gebeurt in de hele voedingsketen, van boer tot consument. In absolute cijfers gaat het wereldwijd om meer dan een miljard ton voedsel per jaar. En dit terwijl wereldwijd bijna een miljard mensen honger lijden! Door het weggooien van eten gaat bovendien ook de energie voor teelt, verpakking, transport en koeling verloren, dus de milieu-impact is eveneens gigantisch. Dat alles vinden wij onaanvaardbaar, onze aarde én het werk van onze boeren verdienen meer respect.

Met Stoemp Deluxe willen wij dan ook ons steentje bijdragen om dat heerlijk voedsel te redden voor heerlijke gezonde gerechten: Stoemp, soep, pasta’s, smoothies, …. Ook willen we mensen bewuster laten worden van al het voedsel dat weggegooid wordt en hen laten zien dat ze er op een andere manier mee kunnen omgaan. Het meeste voedsel wordt immers verspild bij consumenten thuis, we willen mensen dan ook inspireren hoe ze dit kunnen verminderen. Wij kiezen er daarnaast ook bewust voor om onze gerechten veggie of vegan te maken, dus zonder dierlijk vlees en vis en zo weinig mogelijk dierlijke eiwitten. Aan dierlijke producten zijn immers heel wat negatieve impacten verbonden: klimaatverandering, ontbossing, bodem- en grondwatervervuiling, stikstofproblematiek, biodiversiteitsverlies, …

Ook zijn we echte dierenvrienden en zijn we tegen dierenmishandeling. Dierlijk vlees biedt weliswaar eiwitten, vitamines en mineralen, maar het is een inefficiënte manier om aan voedingsstoffen te komen én plantaardige voeding bevat eveneens alle voedingsstoffen die we nodig hebben. Als we zelf granen of bonen eten, dan kan je daar veel meer mensen mee voeden dan als we ze eerst aan dieren voeren ter productie van vlees. We willen dus ons steentje bijdragen aan het verkorten van de voedselketen door het dier eruit te halen. Met zoveel geweldige lekkere en gezonde plantaardige alternatieven beschikbaar willen wij iedereen, ook echte vleesliefhebbers, laten proeven en overtuigen dat ze niets hoeven te missen. Daartoe werken we met de beste plantaardige vleesopvolgers en innovaties op de markt, om de weldaden van de plantaardige keuken in de kijker te zetten.

Daarnaast willen we ook vooral lokale telers en spelers in de kijker zetten en seizoensgebonden groenten en fruit. Verse producten, korte keten, lokale spelers… daar draait het om bij Stoemp Deluxe!

Tenslotte vinden we het jammer dat er zoveel verpakkingen geproduceerd worden voor éénmalig gebruik, waardoor de afvalberg alsmaar groeit. We geloven in een toekomst met een circulaire economie, waarbij hergebruik van verpakkingen de logische keuze wordt. Hiertoe willen we bij Stoemp Deluxe dan ook werken met degelijke en toffe herbruikbare verpakkingen.

Algemeen willen wij zoveel mogelijk mensen inspireren om ook duurzamer te gaan leven want wij geloven dat iedereen iéts kan doen en dat het ook bijdraagt tot ieders geluk & gezondheid. Stoemp Deluxe is heel klein begonnen: bij onze eigen bedrijvengroep, Elastoflex Groep, werken zo’n 50 medewerkers. We vonden dat zij recht hadden op gezonde en verse maaltijden, eens een alternatief voor boterhammen of ‘vettige vrijdag’. Zo zijn we begonnen onze eigen medewerkers veggie en vegan gerechten te serveren van lokale reststromen. Na alle positieve reacties hierop hebben we besloten dat we andere werknemers en mensen in de buurt hier ook van willen laten genieten, en zo is Stoemp Deluxe ‘geboren’ en gegroeid!

 
 
 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontdek als eerste
de nieuwste Stoemps, weetjes, acties en meer!

Contactgegevens

Diestersteenweg 4
3510 Hasselt

011 18 26 26
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingsuren

  • Maa - vrij
    11u - 18u
  • Zat, zon- & feestdagen
    Gesloten
© Stoemp Deluxe. All rights reserved.
Designed by Creative Crush.